Facebook
VK
Twitter

Întrebări şi răspunsuri

Bine ai venit în secțiunea ÎNTREBĂRI și RĂSPUNSURI. Aici am încercat să oferim răspunsuri la cele mai importante subiecte. Dacă ai nevoie de altă informație, nu ezita:

 ask a question 

 

Care este scopul acestui concurs?

Scopul concursului NGOmap este de a oferi oportunitatea plasării pe resursele disponibile a informației despre o problemă din comunitatea dumneavoastră și soluția pe care o considerați cea mai oportună. Lipsa experienței, a resurselor financiare su a echipei nu este o problemă, plasează ideea ta pe site, promoveaz-o, acumulînd cît mai multe voturi. Cîștigătorii vor participa la o vizită de studiu în Polonia. Pe parcursul vizitei de studiu, cîștigătorii împreună cu echipa de experți vor elabora planuri de implementare a acestor idei.

Cît va dura concursul?

Poți expedia idea ta în perioada 20 august – 16 septembrie 2012. Timpul destinat procesului de votare a celor mai bune inițiative este: 17 – 30 septembrie 2012. Echipa noastră va anunța rezultatele concursului la data de 01 octombrie 2012.

Cine poate participa în concurs?

Oricine este disponibil să aplice: ONG-uri, structuri din administrația publică, grupuri de inițiativă sau o singură persoană pot aplica la acest concurs.

Ce limbă trebuie să utilizez în aplicare?

Depinde de tine, poti utiliza atît româna, rusă cît și engleză, dar gîndeștete la persoanele care vor vota. Avînd informația tradusă în engleză și rusă îți poți crește șansele să cîștigi.

”INIȚIATIVĂ LOCALĂ” – ce este asta?

Definiția este foarte largă. Pentru noi, orice proces care are legătură cu comunitatea locală/regională este o ”inițiativă locală”: educație, sport, caritate, voluntariat, cultură, artă, managementul administrației, turism, ecologie, contacte între oameni. De exemplu, dacă dorești să organizezi un festival de muzică în localitatea ta – este un exemplu al unei inițiative locale. Dacă dorești să organizezi cursuri de utilizare a calculatorului care vor fi citite de experți de la Microsoft – este o inițiativă locală. Dorești să reciclezi deșeurile sau să construiești o pistă pentru biciclete? Să construiești un centru de susținere a tinerilor talente musicale? Să construiești un park? Toate acestea sunt exemple a unor initiative locale. De asemenea poți vedea și alte exemple de inițiative ale experților noștri.

Cum pot vota?

Fiecare utilizator al internetului poate vota. Noi folosim butonul ”Like” din rețeaua de socializare Facebook. Dacă nu deții un cont pe facebook, poți utiliza butonul ”Like” al rețelei Vkontakte. Nu deții nici un cont de utilizator în rețeaua Vkontakte? E secolul XXI, trebui să îți faci unul! Fiecare țară are un set de inițiative înscrise în concurs iar acea inițiativă care va acumula cel mai mare număr de voturi va cîștiga.

Cum să îți promovezi inițiativa?

Chiar dacă idea ta este una inovatoare și necesară comunității, ar putea să nu fie votată de vizitatorii site-ului. Concursul va fi unul foarte mare, cu o mulțime de inițiative lansate de diferite grupuri sau ONG-uri. În această situație, recomandăm să descrii cît mai bine inițiativa ta, explicînd care este problema și de ce soluția ta este cea mai bună. Ideea ta va fi cunoscută de toți, doar dacă o vei promova, utilizînd rețelele sociale. Îndeamnăți prietenii să voteze pentru inițiativa ta.

Cine va fi cîștigătorul concursului?

În fiecare din cele 6 state din Parteneriatul Estic, va exista cîte un cîștigător.

Ce este Parteneriatul Estic?

Parteneriatul Estic este un program de cooperare dintre Uniunea Europeană și șase state: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina. Autorii acestui program sunt Polonia și Suedia. Scopul programului este de a dezvolta relațiile dintre aceste state și UE. Obiectivele programului sunt: dezvoltarea relațiilor politice, dezvoltarea comerțului liber și înlăturarea regimului de vize.
Sursa: Eastbook.eu

Cîștigătorii concursului vor primi remunerare financiară?

Echipa noastră consideră că este mai bine să vă ajutăm să prindeți peștele decît să vi-l oferim deja gătit. Astfel noi nu avem un premiu financiar pentru cîștigători, dar aceștia vor putea participa în vizita de studii în Polonia și să lucreze împreună cu experții noștri, care îi vor ajuta să implementeze ideea.

Ce poți cîștiga?

Premiul principal este vizita de studiu în Polonia, în perioada 17-19 octombrie în care veți participa în cadrul mai multor evenimente. Vor fi organizate ședințe cu experții noștri care vă vor ajuta să dezvoltați idea dumneavoastră. De asemenea vor fi organizate întîlniri cu reprezentanții Ministerului Dezvoltării Regionale a Poloniei și cu ONG-urile locale, pe lîngă acestea vor fi organizate cursuri de PR și Marketing cu participarea experților internaționali.

ştiri

De ce este important?

 

Jan
Pieklo


DIRECTOR AL FUNDAȚIEI PENTRU COOPERARE POLONO - UCRAINEANĂ, POLONIA

Euro-bus 4: “Tineretul European pentru Comunitatea Ucraineană” a devenit un proiect anual prin care se celebrează ziua Europei în Ucraina. Proiectul are ca scop schimbarea a două probleme de bază cu care se confruntă societatea ucrainească: stereotipurile în gîndirea cetățenilor ucraineni și europeni, cu referință unul la celălalt și pasivitatea civică a tinerilor ucraineni din zonele rurale. Citește mai mult...

 

IRYNA
VIDANAVA


REDACTOR ȘEF AL PORTALULUI CITYDOG.BY, BELARUS

În Belarus, 67 % din cetățeni niciodată nu au vizitat un stat membru UE, iar 51 % nu au întîlniti niciodată un strain. Astfel putem concluziona că regimul din Belarus nu dorește să deschida frontierele sale, dar cum rămîne cu politica UE de a promova contactele dintre oameni? Pentru a oferi o soluție acestei probleme, în primăvara anului 2011 a fost formată Coaliția ”Regim liber de viză”, inițiativa aparținînd organizației ”Belarus Watch”, din Vilnius. Citește mai mult...

 


EDUARD
MIHALAS


PREȘEDINTE, CONSILIULUI NAȚIONAL AL TINERETULUI DIN MOLDOVA

În anul 2011, Consiliul Național al Tineretului din Moldova(CNTM) a implementat un proiect prin care a susținut organizațiile de tineret în procesul de monitorizare și evaluare a bugetelor publice locale pe segmentul de tineret. Acest proiect a permis ca pentru prima dată în istoria Republicii Moldova să fie publicat un raport de monitorizare a bugetelor publice din toate raioanele țării. Citește mai mult...